Pasi Talvitie 15.4.2011

COSTA DEL SOL, ESPANJA

Kevään ja kesän kolkutellessa ovea on sopivaa muistella lokakuisia tunnelmia Espanjan aurinkorannikolla. Rannalla loikoilun ohessa seudulla voi harrastaa myös pienimuotoista retkeilyä. Suunnaksi kannattaa ottaa sisämaan suunnalla nousevat vajaan kilometrin korkuiset metsäiset vuoret, jonne pääsee helposti pikkuteitä pitkin.


Vuorilla kulkee merkittyjä vaellus- ja maastopyöräreittejä. Maisema koostuu välimerellisestä havumetsästä, josta saattaa löytää mm. kotoisen näköisiä tatteja ja omenan kokoisia käpyjä. Sateisena päivänä tunnelma vuorilla on rauhallinen pilvien peittäessä maiseman ja paljastaen sitä vain vähän kerrallaan.

Upea kulttuuri- ja luontokohde on myös Rondan pikkukaupunki kauempana sisämaassa. Kaupungin halkaisee kahtia noin sadan metrin syvyinen rotko, jonka pohjalla virtaa vilvoittava puro. Roomalaiset rakensivat aikoinaan kylpylän rotkon pohjalle. Nykyään purossa vilvoittelevat mm. kiipeilijät, jotka laskeutuvat rotkon pohjalla sijaitsevaa vesiputousta pitkin köyden varassa alas. Sadat turistit kansoittavat kaupungin kadut muutamana keskipäivän tuntina, mutta kiertoajelubussien jatkaessa matkaansa kaupunki vajoaa uneliaisuuteensa. Täällä mm. Ernst Hemingway vietti aikaansa kesäisin ja taisi jonkun romaaninkin kirjoittaa. Ehkä minäkin vielä palaan takaisin.
 

Aamurusko aurinkorannikolla

Rannikon vuorilla luvassa sadetta

Vaelluspolku sumuisilla vuorilla

Havumetsä peittää vuoret

Puut näyttävät männyiltä

Aluskasvillisuudessa on elämää

Matkalla Rondaan ohitetaan laaja vuoristoinen kansallispuisto

Pulut kansoittavat Rondan rotkon pohjan

 

Rondassa luonto tulee upesti keskelle kaupunkia

 

Makupalat > Makupalat 2011 > Costa Del Sol
backtotop