Tapio Kostet 1.6.2011

Makupaloja Galapagokselta ja Equadorin Andeilta

Pääsin osallistumaan Jouni Klingan johtamalle luontokuvaajien unelmamatkalle Galapagokselle ja Equadorin Andeille pilvisademetsiin helmikuussa 2009 ja elokuussa 2010. Jälkimmäiselle matkalle osallistui myös Tasavallan Presidentti Tarja Halonen puolisoineen ja se antoi matkalle oman säväyksensä. Tässä muutamia poimintoja matkalla otetuista kuvista.

Maanviljelys Andien vuoriston rinteillä sai ajattelemaan että kyllä suomen maanviljelijöiden vaan kelpaa koneita käyttää ja Valtroilla ajella.

 

Lapset joutuvat työntekoon maalla jo hyvin varhain, esimerkiksi paimentamaan lampaita tai laamoja.

 

Pilvisademetsäalueella Tandayapassa pääsimme kuvaamaan kolibreja joita  ekolodgen ympäristössä oli kymmeniä eri lajeja. Kuvassa mielestäni näkyy miksi kolibri voi pörrätä paikoillaan tai lentää vaikka takaperin.

 

Kolibrien kuvauksen ohessa samaisessa Tandayapassa kokeilimme kuvata myös lepakoita, joita kävi juomassa ruokinta-automaateilla. Tässä ehkä onnistunein otokseni.  Nikon D300s, kameran omalla salamalla, tarkennus säädettynä arviolta 30 cm päähän, polttoväli zoomissa 16mm, aukko 10, ISO 1000.

 

Merileguaanit laavakivirannalla lämpöä kehoonsa keräämässä ennen ruokailusukellukselle lähtöä. Mitäpä olisi Galapagos ilman merileguaaneja.

 

Espanola saaren merileguaanit olivat kaikkein värikkäimpiä ja komeimpia.

 

Maaleguaani on merileguaania kookkaampi väritykseltään keltaisen ja ruskean sävyinen.

 

Saarten tuliperäisyys näkyi kaikkialla mutta erityisesti Santiago saarella on laajoja nuoria laavakenttiä ja kasvillisuus on vasta levittäytymässä sinne.

 

Kuten kaikki muutkin eläimet, myös merileijonat päästivät ihmiset aivan lähietäisyydelle ja osa tuli oma-alotteisesti tekemään tuttavuutta kosketusetäisyydelle. Suositeltu minimilähestymisetäisyys taitaa olla 3 metriä mutta sitähän eivät eläimet noudata.

 

Galapagosin albatrossi on juhlava ilmestys ja ryhmäsoidin komeaa katsottavaa. ”Kultaseni, luulen että meille on tulossa perheenlisäystä”.

 

Makupalat > Makupalat 2011 > Makupaloja Galapagokselta
backtotop