Vesa Vainionpää 15.7.2011

"Down Under" maaliskuussa 2011

Tämän vuoden maaliskuussa toteutui yksi pitkään suunnitelmissa ollut lomamatka, joka kohdistui Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.  Olimme matkalla vaimoni kanssa kolme viikkoa. Ensimmäisen viikon olimme tuttujen vieraana Brisbanen lähistöllä Maleny nimisessä pikku kaupungissa.

Matkamme jatkui Autraliassa vietetyn viikon jälkeen Uuteen-Seelantiin.  Lensimme Brisbanesta Aucklandiin, josta vuokrasimme auton ja ajelimme pari viikon aikana n 1500 km pohjois-saarella.  Ajelimme ilman tarkempaa suunnitelmaa kaupungista toiseen ja palautimme vuokra-auton Wellingtoniin, joka on pohjois-saaren eteläkärjessä.  Sieltä palasimme Brisbanen kautta kotiin.

Australiassa näimme mm. alla olevat linnut ja eläimet.  Lintulaudalla vieraili papukaijoja (Rainbow Lorikeet), jaolle yritti myös kalkkuna (Australian Brush-turkey). Luonnonsuojelupuistossa päivätorkuilla puussa oli koala, heinikossa ujo kenguru.  Kahvilassa pöytien välissä vilisteli puolen metrin mittaisia liskoja.  Picknic-paikalla vieraili Masked Lapwing (tunnistaa silmän alla roukkuvasta nahkapalasta) ja Noisy Miner.

Rantamaisema Brisbanen lähistöllä

Glass House Mountains lähellä Malenyn kaupunkia

 

Uuden-Seelannin luonto on kuin koko maapallo pienoiskoossaa, siellä on upeita hiekkarantoja, lumihuippuisia vuoria, tulivuoria ja kuumia lähteitä. 

Alla olevassa kuvassa paikalliset ihmiset kaivamassa laskuveden aikaan itselleen "kylpyammetta".  Ammeeseen nousi maan alta kuumaa vettä.

 

Vieralimme myös White Island nimisellä tulivuorisaarella.  Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, tulivuori hönkäilee jatkuvasti kuumaa rikille haisevaa höyryä.

 

Eräässä luonnonpuistossa tuliperäisyys aiheutti mutalammikon kuplimista.

 

Hieno kokemus oli myös vierailu Cape Kidanappers nimisessä paikassa.  Niemien nokassa pesii tuhansien suulien yhdyskunta. Lähimmältä parkkipaikalta pesintäpaikalle on matkaa n 8 km.  Sinne pääsee vain laskuveden aikaan.  Kävellenkin sinne voi mennä, mutta me valitsimme "pakettimatkan" traktorilla.  

 

Suulia pääsi kuvaamaan ihan vierestä, olivat ilmeisesti tottuneet "turistehin".  Haju oli melkoinen :)

 

Suula-äiti hoitaa itseään

 

Suula laskeutuu

 

Eräässä puistossa näimme myös yhden harvainaisuuden, mustan joutsenen

 

Lopuksi "take away" lounas Uuden-Seelannin tyyliin, "Fish and Chips" sanomalehteen käärittynä ja kyytipojaksi root beeriä.

 

 

Makupalat > Makupalat 2011 > "Down Under"
backtotop