Vesa Vainionpää 1.1.2013
 

Talvi tuli Hailuotoonkin

 

Minulla oli mahdollisuus kuvata vuoden 2012 elokuusta lähtien lähes joka viikkonloppu Hailuodon luontoa ja vuodenkiertoa.  Sain seurata, kun kesä muuttui vähitellen pitkäksi syksyksi.  Talvi yritteli muutaman kerran, mutta märkä ja pimeä syksy tuntui pitävän pintansa.  Talvi tuli oikeastaan vasta joulukuun ensimmäisen viikon aikana.

Kuvia Hailuodosta kertyi näiden kuukausien aikana melkoinen määrä.   Valitsin mukaan tähän makupalaan ajankohtaisia talventuloon liittyviä kuvia.  Sarjassa oleva kuvat ovat 25.11. - 24.12. väliseltä ajalta.
 

 

Näkymä Marjaniemen satamassa 25.11. ja 2.12.Hiekkarannalla oli nähtävissä ja kuvattavissa joulukuun 1. päivä näin hienoa luonnon muovaamaa taidetta. 

Hiekkarannan urissa jäätynyttä vettä. 

Ranta oli täynnä hurjan näkösiä jään ja hiekan muodostamia möykkyjä. 

Kuin jäätynyt meduusa...
 

Hienon hiekan täyttämiä halkeamia jäässä. 

Itsenäisyyspäivänä (6.12) talvi oli tullut ja lumi oli peittänyt kaiken alleen.  Oli kunnon talvipäivä, pakkasta alle -20C.  Aurinkokin nousi kunnioittamaan juhlapäivää.  Pilvet muodostivat hienon kuvion taivaalle. 

Joulun aikaan ranta oli taas muuttunut erinlaiseksi.   Alla vasemmalla ranta kuunvalossa (22.12.) ja sama ranta seuraavana päivänä (23.12.) aamuvalossa.   

Oli ollut myrskyä ja sen jälkeen vesi oli laskenut.  Rannalle ja matalikoille oli kasaantunut mielenkiintoisen näköisiä jääkasoja.Jääkasojen alle kannatti kurkistella, jääpuikot oli välillä kuin sormia...


 

ja jääkiteet oli isoja kuin koivun lehdet...

 

Jouluaattona jään päälle nouseva vesi enteili sään muutosta.  Tapaninpäivänä sää olikin harmaa ja lumisade alkoi illalla.

 

Makupalat > Makupalat 2013 > Talvi tuli Hailuotoonkin
backtotop