Ville Savilampi 15.3.2013
 

Mustavalkoinen Syöte


Fennoskandiaa, banaanikärpäsiä ja regressioanalyysiä, niistä on opiskelijan arki tehty. Mielenihän minä vain sillä pahoitin, kun kuvittelin kevätlukukauden olevan syyslukukautta kevyempi. Toisinhan siinä kävi. Tenttiä tentin perään ja kärpäset tuntuvat surisevan kohta unissanikin.

Täytyyhän sitä välissä jo jotain muutakin tehdä, joten ei muuta kuin kamera käteen ja nokka kohti Syötteen kansallispuistoa. Aamulla tilanne näytti sään kannalta osittain uhkaavalta, tummat pilvet peittivät taivasta ja luntakin hieman sateli. Syötteelle päästyäni ilma oli kuitenkin mitä mahtavin, aurinko paistoi eikä pakkastakaan ollut haitaksi asti. Lumikengät jalkaan ja metsään.

Kilometrejä kertyi jonkin verran ja suljinkin lauloi reissun mittaan ihan kiitettävästi. Kaikessa epähuomiossa olin unohtanut eväät kotiin, joten päivän tarvottuani näläntunne ei ollut mitenkään erikoinen yllätys. Rentouttavaa se silti oli, vaikka maha kuinka kurni. Harmittaa vain, kun vastaavat reissut ovat tänä talvena jääneet erittäin vähäisiksi, aikaa ei vain yksinkertaisesti riitä. Tykkykin veteli puiden oksilla jo viimeisiään ja vasta muutama reissu takana. Noh, talvi tulee onneksi joka vuosi, ainakin toistaiseksi.

Päätin tehdä kuvasarjasta mustavalkoisen, sillä se tuntui toimivan. Toivottavasti tästä ei kukaan mieltään pahoita.

Reissun päätteeksi kävin vielä piipahtamassa Vattukurussa. Tilanne siellä ei ollut kuitenkaan erityisen ihanteellinen, sillä alue tuntui olevan täysin remontissa. Sen vuoksi siellä en kauaa viihtynyt, vaan päätin lähteä kotiin seuraavan reissun ajankohtaa suunnittelemaan. Olihan tuo nälkäkin.

Makupalat > Makupalat 2013 > Mustavalkoinen Syöte
backtotop