Markku Sippari 1.6.2013
 

Pikkulinnut iloitsevat juoma- ja kylpyaltaasta


Viime syksynä  sain valmiiksi lintujen juoma- ja kylpyaltaan versio 2 . Se valmistui Juurussuolle.  Ensimmäinen "demoversioni" sijaitsee Iissä. Allas on rakennettu pukkien päälle. Tässä demoversiossani muokkasin altaan reunoja ensi alkuun tiuhaan, kunnes sain ne  mieleiseksi. Juurussuolla sitten olinkin jo edellisestä kokemuksestani viisaampi (kts. kuva1)

Se, miksi juoma-altaat ovat juuri tämä näköisiä, on se, että linnut tulisivat suoraan edestä altaalle. Kun altaan reunat kohottaa laittamalla puurungot altaan ympärille, linnut eivät hyppää altaalle suinpäin, vaan tulevat varovasti edestä sisään. Tärkeää  on  myös, että kuvakulma on sellainen, että voi kuvata veden kanssa samasta tasosta.

Juurussuon kojun kaivoin noin kuusikymmentä senttimetriä maan sisään, joten allasta ei tarvinnut rakentaa korkealle pukkien päälle. 

Joskus mukanani on macro, jolla pääsen kuvaamaan lintuja kojusta jopa neljänkymmenen senttimetrin etäisyydeltä. Eniten altaalla käy talitiaisia, mutta myös kirjosieppoja, punarintoja jne. Kesän ratoksi niitä on mukava seurata ja kuvata.


Juurussuon kojuKoju takaa

 


Rautianen kylpee


Rautiainen noin 40 cm:n päässä kuvaajasta. Kuvattu macrolla.


Talitiaisen kylpynäyteJoskus talitiaiset vain vilvoittelevat kylvyssä


Kylvyssä saa myös laulaa...


Pajulintu


Punarinta


Nuori kirjosieppo nojaa kuvauslasiin ja kuuntelee kameran raksutusta. Kuvattu macrolla.

 


 

 

Makupalat > Makupalat 2013 > Pikkulinnut iloitsevat juoma- ja kylpyaltaasta
backtotop