Arja ja Alpo Huhmarniemi 15.6.2014

 

 

Panamasta Belizeen - Keski-Amerikkaa kiertämässä

 

 


Panama on vaurain Keski-Amerikan valtioista. Tärkein tulonlähde on Panaman kanava, jonka läpi vuosittain kulkee n. 14 000 alusta. Se on kuitenkin käynyt ahtaaksi suurimmille laivoille ja paraikaa kanavaa laajennetaan kaksisuuntaiseksi. Kuvassa Tyynenmeren puoleinen ensimmäinen sulku, Miraflores.

 


Kolmivarvaslaiskiaisiin kuuluva ruskeakaulalaiskiainen on hitaammallekin kuvaajalle otollinen kohde (Bastimentos-saaret, Panama).

 


Edellisyön rankkasade on tärvellyt Nephila clavipes-hämähäkin verkon mutta jälleenrakennus on käynnissä jo aamuvarhaisella (Puerto Viejo, Costa Rica).

 


Vihreä basiliski valmistautuu bravuurinumeroonsa, veden päällä juoksuun, josta se on saanut lisänimensä jeesuslisko (Rio Frio, Costa Rica).

 


Arenal, Costa Rican aktiivisin tulivuori, syöksi laavaa vielä reilu viisi vuotta sitten, mutta on nyt hiipunut vain vaatimattomia savukiehkuroita pölläytteleväksi.

 


Nicaraguajärven kalastaja. Järvi on Keski-Amerikan suurin, sen kautta on suunnitteilla rakentaa uusi kanavayhteys valtamerien välille.

 


Masayan tulivuoren kraaterissa on aktiivinen laavajärvi, josta nousee välillä sankka savu (Nicaragua).

 


San Salvadoria ympäröiviltä vuorilta oli kiipeämisen arvoiset näkymät laakson kyliin (El Salvador).

 


Tikalin mayakaupunki kukoisti vuosina 200 - 850. Se hautautui viidakon kätköön tuhanneksi vuodeksi. Nykyisin osa keskeisistä rakennuksista on raivattu esille (Guatemala).

 


Belizen edustalla oleva maailman toiseksi suurin koralliriutta on suosittu sukelluskohde. Viiksihait parveilivat ruuan perässä snorklaajien seurana.

 


 

Makupalat > Makupalat 2014 > Panamasta Belizeen - Keski-Amerikkaa kiertämässä
backtotop