Tarja Paldanius 16.8.2015

 

Vaikutelmia kameralla

Varmaan jokaiselle, jossain vaiheessa tulee tunne: Mitä nyt, kun kaikki on jo kertaalleen kuvattu!

Vuosi sitten keväällä se tunne iski. Enää ei tuntunut riittävän kohteiden jäljentäminen, kopioiminen. Nousi useita kysymyksiä mieleen, kenelle kuvaan, mitä varten, onko tässä kaikki? Yksistään pelkkä kuvaaminen ei tyydyttänyt, eikä myöskään kohteiden mahdollisimman tarkka tallentaminen. Täytyy saada kuvaamisesta tunne, sellainen kuin maalatessaan, antaa jotain omasta sisimmästään.

Näitä asioita mielessäni pyörittäen meni kesä, tuli syyskuu ja Kuusamo Nature Photo. Silloin rävähti portit auki - kameraa käyttäen on mahdollista toteuttaa itseään. Sitä luovuutta siis etsimään ja maalausvälineeksi kamera.

Vuoden ajan olen opetellut kuvamaan vaikutelmia, imperssionistisia valokuvia ja päämäärä häämöttää edessä. Matka jatkuu.

Voimme kokea ja hahmottaa kohteita eri tavalla, ei ole yhtä oikeaa tapaa. Itselle on tärkeitä värit ja pinnan rakenne, valot ja varjot. Kohde voi olla mitätön, mutta se antaa paljon. Luonto on suurin innoittaja, sieltä löytyy tasapaino ja mielenrauha, ei tarvitse pakonomaisesti luoda hyvää kuvaa, antaa sen tulla, jos se tulee.

Antaa kuvan syntyä, juuri sellaisen, kuin se itseä tyydyttää. Ei muita varten, ei muiden hyväksyntää hakien, ei luontoa kopioiden, vaan synnyttäen tunnelmia ja tuntemuksia.

 


Haaveissa

 


Kahden sinen välissä
 


Kulkija

 


Muistoja
 


Odotus
 


Rakkaudesta väriin
 


Tuulessa ja tuiskussa
 


Tyhjyys
 


Valitut

 

Kaikki kuvat ovat niin sanotusti täysin "luomua", eikä mitään ole lisätty tai otettu pois.

 

 

Makupalat > Makupalat 2015 > Vaikutelmia kameralla
backtotop