Ulla Tuomela 2.11.2017

Ulla Tuomela 2.11.2017

 

Syksyn tunnelmaa

Syksyn saapuessa luonnon värimaailma saa uuden ilmeen. Jo elokuussa tunnelma muuttuu, valo vähenee ja usva-aamut ilahduttavat herkkyydellään. Aurinko paistaa matalalta ja illan sekä aamun valot ovat hienoja. Syksyn edetessä puiden väri-kirjo on uskomaton ja se innoittaakin lähtemään luontoon yhä uudestaan. Syysvalokuvaus tarjoaa valokuvaajalle runsaasti eri värejä ruskean sävyistä punaisen, keltaisen ja vihreän vivahteisiin.  

Luonnon kuvaaminen on myös rentoutumista ja luonnon tuoksujen ja äänten äärellä ihmettelemistä.  Aamulla aikaisin, kun on vielä hiljaista ja ilma on kuulas... ehkä hieman viileäkin - kuvaan mieluiten joki-maisemassa tai lähimetsän siimeksessä. Niittyjen yllä on kastepisaroiden ja hennon usvan verho - niin kaunista.

Tartu hetkeen - luonto voi yllättää, maisema saattaa muuttua hyvinkin pian. Syystuulet ja sateet valmistavat luonnon kaamokseen, alakulo ja harmaus valtaa maiseman ennen valoa tuovan lumen saapumista.

Kokeilin syksyn kuvissani myös monivalotusta, jolla saa impressionistisen vaikutelman. Mielenkiintoinen vaihtoehto tuo vaihtelua kuvaamiseen.

(Saat kuvat avautumaan klikkaamalla isommiksi)

 


Kotipihan pihlajat.Aamu joella.

 


Syksyn lehdet.

 


Tuomi.

 


Kesän viimeiset.

 


Syksyn keltainen.

 


Syksyn punainen.

 


Punaherukat.

 

 

 

Makupalat > Makupalat 2017 > Syksyn tunnelmaa
backtotop