Ohjeita aineiston lähettämiseen


 

OHJEITA MAKUPALOIHIN:

Varaa nyt oma makupalapäiväsi Pialta allaolevasta osoitteesta. Ja muistathan lähettää aineistot (=kuvat tiedostoina, teksti sähköpostina) viimeistään paria päivää ennen julkaisuajankohtaa. Mitä aiemmin, sen parempi!

Kuvien koko saa olla pidemmältä sivultaan 800-1600 pikseliä. 1600 pikselin kuvat saa klikkaamalla avautumaan omaan ikkunaansa (helmikuun 2016 alusta tullut uudistus). Pidä myös huoli, etteivät kuvat ole tiedostokooltaan liian suuria, suositeltava koko on reippaasti alle 1 megatavu per kuva. Esim. Photoshopin "save for web" on tähän hyvä työkalu tai Lightroomissa export-vaiheessa ruksi kohtaan File Settings / Limit File size to 300 kb, esimerkiksi.

Kuvien signeeraus vesileimalla on sallittua ja erittäin suositeltavaa. Nimeä kuvat siten, ettei niissä ole erikoismerkkejä eikä skandinaavisia kirjaimia. Esim:

KalleKuvaaja_2015-01_Kuva1.jpg

Lähetä kuvat sähköpostin liitteenä valmiiksi pienennettyinä, teksti muotoilemattomana sähköpostina. Kuvat ja tekstit muotoillaan julkaisujärjestelmässä! Puoli tusinaa kuvaa on sopiva määrä, ehdoton maksimi on 10 kuvaa.

Makupalat > Makupalat 2019 > Ohjeita aineiston lähettämiseen
backtotop