Makupalojen ohjeita


Varaa nyt oma makupalapäiväsi Pialta allaolevasta osoitteesta. Ja muistathan lähettää aineistot (=kuvat tiedostoina, teksti sähköpostina) viimeistään paria päivää ennen julkaisuajankohtaa. Mitä aiemmin, sen parempi!
Kuvien koko saa olla pidemmältä sivultaan 800-1600 pikseliä. 1600 pikselin kuvat saa klikkaamalla avautumaan omaan ikkunaansa (helmikuun 2016 alusta tullut uudistus). Pidä myös huoli, etteivät kuvat ole tiedostokooltaan liian suuria, suositeltava koko on reippaasti alle 1 megatavu per kuva. Esim. Photoshopin "save for web" on tähän hyvä työkalu tai Lightroomissa export-vaiheessa ruksi kohtaan File Settings / Limit File size to 300 kb, esimerkiksi.


Kuvien signeeraus vesileimalla on sallittua ja erittäin suositeltavaa. Nimeä kuvat siten, ettei niissä ole erikoismerkkejä eikä skandinaavisia kirjaimia.

Esim:
KalleKuvaaja_2015-01_Kuva1.jpg
Lähetä kuvat sähköpostin liitteenä valmiiksi pienennettyinä, teksti muotoilemattomana sähköpostina. Kuvat ja tekstit muotoillaan julkaisujärjestelmässä! Puoli tusinaa kuvaa on sopiva määrä, ehdoton maksimi on 10 kuvaa.

Materiaalit ja tiedustelut :
 pia.nissinen67@gmail.com

Makupalat > Makupalojen ohjeita
backtotop