Pohjoisen Luontokuvaajat ry

Eettiset periaatteet

Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n jäsenien velvollisuus ja kunnia-asia on noudattaa kuvaamisessa samoja eettisiä periaatteita kuin Suomen Luonnonvalokuvaajat ry. 

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry on kevätkokouksessaan Kiljavalla 8.3.2008 vahvistanut alla olevat periaatteet, joiden tarkoituksena on luoda eettinen perusta yhdistyksen jäsenten käyttäytymiselle luonnossa sekä toiminnalle valokuvaajina. 

1. Luonnon kunnioittaminen

Luonnonvalokuvaajan työskentelyn lähtökohtana on luonnon kunnioittaminen. Hän liikkuu luonnossa hienotunteisesti ja asettaa kuvattavan edun oman etunsa edelle.

2. Kuvauskohteisiin perehtyminen

Luonnonvalokuvaaja perehtyy kuvauskohteisiinsa ollakseen aiheuttamatta niille vahinkoa.

3. Lakien ja määräysten noudattaminen

Luonnonvalokuvaaja noudattaa luonnossa liikkumista ja toimimista koskevia lakeja sekä määräyksiä ja hankkii tarvittavat luvat viranomaisilta ja maanomistajilta.

4. Jälkien siivous

Luonnonvalokuvaaja siivoaa jälkensä eikä jätä maastoon jätteitä.

5. Toisten kunnioitus

Luonnonvalokuvaaja kunnioittaa toisen valokuvaajan työrauhaa, ilmaisuvapautta ja tekijänoikeuksia.

6. Rehellistä valokuvausta

Luonnonvalokuvaaja ei kuvillaan levitä valheellista tai harhaanjohtavaa informaatiota. Jos kohde on kuvattu luonnosta irrotetussa ympäristössä tai jos kuvan sisältöön on oleellisesti vaikutettu lavastuksin tai kuvan oton jälkeen tapahtuneella kuvankäsittelyllä, näistä toimenpiteistä on mainittava, kun kuvan käyttöyhteys tällaista mainintaa edellyttää.

Lähde: Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n eettiset periaatteet, verkkosivuilla 9.8.2022, https://luontokuva.org/eettiset-saannot)

error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku