Pohjoisen Luontokuvaajat ry

Matti Kivijärvi

Olen oululainen diplomi-insinööri ja harrastelijakuvaaja. Kiinnostuin valokuvauksesta toden teolla vasta siirryttyäni pois työelämästä vuonna 2020. Pyöräilyn ohella valokuvauksesta kehittyi nopeasti ykkösharrastukseni. Kuvaan kaikenlaisia kohteita, mutta luonto – linnut, ötökät, kasvit jne. – on osoittautunut niistä kaikkein mielenkiintoisimmaksi ja antoisimmaksi.

Liikun paljon luonnossa. Ja luonto on täällä lähellä, sillä Oulun välitön ympäristö tarjoaa kosolti mielenkiintoisia kuvauskohteita kunhan pitää silmänsä kunnolla auki.

80-luvulla kuvasin lähinnä turistikuvia Canon A1:llä. A1 päätyi lopulta uudelle omistajalle pihamyyjäisissä. . . Nykyisin kuvaan Nikonin Z-kalustolla, joka kieltämättä tarjoaa rutkasti haasteita ja mahdollisuuksia. Suosikkiobjektiivini on Nikonin supertarkka Z-sarjan 105mm makro. Sen sijaan Sigman 150-600mm zoomin kanssa minulla on eräänlainen viha-rakkaus-suhde, josta jonain päivänä toivon pääseväni eroon (lue: opin ymmärtämään kaikki metkut sen kanssa). Harrastan myös paljon pinoamista, jolla haen makrokohteista tarkkuutta ja laajaa syväterävyyttä.
Yhteydet
Kuvagalleria
Kastunut sinitiainen
Laulujoutsenen lähtökiito
Torvijäkälä
Kukkakärpänen
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku