Pohjoisen Luontokuvaajat ry

Tapio Auranaho

Olen haukiputaalainen, nyt oululainen erityisopettaja Tapio Auranaho, yleensä Tapsa. Elämäntyöni olen tehnyt neurologisesti sairaiden lasten Lohipadon koulussa Tuirassa. Nyt vietän eläkepäiviä. Olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisesta tekemisestä pienistä kaarnalaivoista omakotitaloihin. Hailuotolaisista juuristani ja kotini perinnöstä johtuen merenkulku on aina ollut minulle tärkeää. Nykyisin se on vaihtunut mökkeilyyn ja pienellä perämoottoriveneellä tyydytän merinälkäni. Tänä päivänä aikani vie valokuvaus ja siinä luonto on linssieni kohteena. Erityisesti linnut ovat vieneet mielenkiintoni jo senkin vuoksi, että haluan oppia tuntemaan niitä. Ennen tunsin pikkulinnun, ison linnun ja vesilinnun, tämänhetkinen tietämykseni on ainakin jo kymmenkertainen. ja halu on aina enempään.
Tiedonjanoni keskittyy nyt valokuvaustekniikkaan ja -kalustoon. Ensimmäinen kamerani ( noin 1950 ) muovirunkoinen, 12 kuvaa 6×6 negatiivifilmiä käyttävä kamera. Objektiivi kierrettiin ulospäin riittävän polttovälin aikaansaamiseksi. Siinä oli kaksi suljinnopeutta ja kaksi aukkoa. Filmit kehitettiin itse ja vedokset tehtiin suoraan negatiivistä. Seuraava kamerani oli jo kehittynyt Agfan kaksisilmäinen, joista ylempi heijasti peilin kautta kuvan etsimeen ja alempi valotti kinofilmiä. Seuraavaksi kuvasin kiinteäobjektiivisella Nikon F65. Malli sisälsi jo huomattavan paljon automatiikkaa ja myös kiinteän salamalaitteen. Sitten oli peräkkäin kaksi Nikonin järkkäriä ja nyt opettelen kuvaamista Nikon Z 6 II :lla.
Polku ry:hyn liittymisellä haen vahvaa tukea harrastukselleni ja toisaalta haluan asettaa oman työpanokseni mahdollisuuksien mukaan seuran hyväksi.
Profiilikuva: Vesa Vainionpää
Yhteydet
Kuvagalleria
Lumikiteiden leikkiä
Huuhkajakojun antia 28.1. – 29.1. -23
Revontulet Kiiminkijoella
Orava
Taviokuurnat
Koskikara
Sinitiainen
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku