Pohjoisen Luontokuvaajat ry
3
elo
2022

Aava – valokuvanäyttely

03.08.2022 

Aava
Keijo Laitala

3.-31.8.2022
Cafe Antell Piha
Kauppurienkatu 7, Oulu

Keijo Laitalan Aava-valokuvanäyttelyn kuvat ovat tutkielma samasta minimalistisesta merimaisemasta ja sen muutoksesta värien ja muotojen kautta tulkittuna. Kuvat on tehty reilun vuoden aikana auringonlaskun ja auringonnousun välisenä aikana samalla paikalla Oulun Hietasaaressa Toppilan möljän rannassa erilaisissa sää- ja valo-olosuhteissa.

ICM-tekniikalla tehdyissä teoksissa on pyritty häivyttämään kuvauspaikan tunnistettavuus sekä pelkistämään maisema perusosiinsa. Valon ja säätilojen aiheuttamat muutokset vuoden kierron eri vaiheissa saavat merimaiseman näyttämään aina erilaiselta. Paukkupakkasten ja lempeän kesäyön tunnelmat on saatu tallennettua kuviin, kuten Laitala on ne paikan päällä tuntenut.

Valokuvaaja (AT) Keijo Laitala on oululainen ammattivalokuvaaja, joka perinteisen valokuvauksen lisäksi inspiroituu myös kokeellisista menetelmistä sekä analogikuvauksesta. Hänen kuvia on aiemmin ollut esillä mm. Pohjoisen valokuvakeskuksen kuukauden kuvat -galleriassa (Polaroid Oulu -näyttely) ja Astronomy Photographer of the Year 2019 -näyttelyssä Lontoon Royal Museums Greenwichissä sekä tämän vuoden Vuoden Luontokuvaaja 2022 -kilpailussa hän saavutti semifinaalipaikan.

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku