Pohjoisen Luontokuvaajat ry
9
kesä
2023

Inspiraatiota kesän kuvauksiin ja eväitä yksinyrittäjyyteen

Monipuolinen Polun päättäjäisviikonloppu 27. – 28.5.2023 tarjosi kesän kuvausreppuun loistavia vinkkejä ihmisen kuvaamiseen luonnossa. Luonnon moninaisiin kuvauskohteisiin saimme inspiraatiota myös kaakonkulmalta. Uutena yhteistyömuotona ja teemana Kevätkimarassa 27.5. oli yksinyrittäjyys. Ja mitäpä olisi kevät ilman ainutlaatuisen Hailuodon saaren linturetkeä.

”Ennen hyviä kuvia otetaan paljon paskoja kuvia”

Inspiroivan Harri Tarvaisen luennon päälle pääsimme heti käytännössä testaamaan Harrin opastuksella heijastuksien ja kehysten hyödyntämistä kuvissa. Uskomatonta kuinka hyvin opit toimivat luonnossa. Kännykkäkin kävi hyvin kuvausvälineenä! Harrin käytännönläheinen luento oli rohkaiseva ja vahvisti omaakin näkemystä mm. ”Ennen hyviä kuvia otetaan paljon paskoja kuvia.” Tuota vähemmän mairittelevaa materiaalia itsellänikin syntyy runsaasti, mutta onneksi nykyään ei tarvitse nuukailla filmin kanssa. Eli treeniä ja kokeilua, kyllä se sieltä löytyy. Ja joskus hyvä kuva voi syntyä myös sattuman tai vahingon kautta.

Kahluusaappaat ja makroilemaan?

Anna-Liisa Pirhosen monipuoliset luonnon kuvauskohteet Lappeenrannasta innostivat. Itse sain niistä herätystä erityisesti makrokuvaukseen. Alkukesä tarjoileekin juuri nyt kukkien kuvaamiseen hienoja mahdollisuuksia. Mikäpä sen hienompaa kun ryömiä ilta-auringossa ketunleipiä kuvaten ja linnunlaulua kuunnellen. Itikatkaan eivät vielä inise korvan juuressa ja kuvauskohteet löytyvät aivan lähiluonnosta. Ehkä ne kahluuhousut on seuraava hankinta, niin upeasti oli Anna-Liisa ikuistanut ötökäitä vesikasveista.

Luontoa kunnioittaen

Kevätkimaran jälkeen teimme Tanjan kanssa lähes ex-tempore retken Kuusamoon. Oulangan kansallispuistossa oli aivan luontopolun vieressä puiston tunnuksenakin esiintyviä neidonkenkiä kukassa. Kukkien kuvaushurmiossa on kuitenkin hyvä muistaa luonnon suojelu ja kunnioitus eli ei tallata kukkia!

SLV päivitti vasta luonnonkuvaajien kuvausohjeet. Polkulaisina meille on kunnia-asia noudattaa luontoa kuvatessamme Suomen Luonnonvalokuvaajien eettisiä periaatteita ja ohjeistusta. Eettiset periaatteet.

Yhteistyössä on voimaa – kiitos

Saimme viettää mukavan monipuolisen päivän Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien kanssa Liminganlahden luontokeskuksessa 27.5. Kokemuksien ja oppien vaihtoa sekä yrittäjyyteen kannustusta. Iso kiitos uutteralle hallitukselle koko kevätkaudesta. Laadukkaan koulutuskokonaisuuden rakentaminen jäsenten ja yhdistyksen iloksi ja hyödyksi on kullanarvoista vapaaehtoistyötä.

Kiitos myös Pertti Väyryselle asiantuntevasta opastuksesta Hailuodon luontokuvausretkellä 28.5. Ilma oli koleahko, mutta niin vain jälleen perinteinen retki saatiin toteutettua.

Seuraavaksi on aika nauttia kesästä ja suunnitella hieman jo syksynkin ohjelmaa. Täydennämme lähipäivinä verkkosivujen tapahtumakalenteriin syksyn jäseniltojen ajankohdat.

Mikäli sinulla on toiveita Polun iltoihin, koulutuksiin, retkiin laitathan viestiä kenelle tahansa hallituksessamme: Kuuntelemme toiveitanne herkällä korvalla.

Kesäterkuin,

Sari Karhu
puheenjohtaja
polku.net/hallitus

Kuvat: Tanja Haussalo

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku