Pohjoisen Luontokuvaajat ry
14
joulu
2022

Joulukuun 2022 jäsenilta

14.12.2022 klo 18:00  - 20:00
Palkittu luontovalokuvaaja ja kirjailija Jorma Luhta esiintyy joulukuun jäsenillassa kertoen taianomaisen ja erittäin harvinaisen tunturipöllön kohtaamisista.

Illan avaa Markku Välitalo multimediaesityksellään Salojen sydämessä. Esityksessä tutustutaan mosaiikkimaiseen suurekosysteemiimme, pohjoiseen havumetsävyöhykkeeseen. Salojen sydämessä multivisio-osiossa kuvat, musiikki ja kerronta saattelevat kuulijansa syvälle taianomaiseen taigametsään.

Pääesiintyjänä on lukuisista luontokuvateoksista tunnettu Jorma Luhta kuvasarjoilla ”Aapaa” ja ”Valkoisen pöllön maa”.

Illan aikana julkistetaan myös vuoden 2022 polkulainen.

Iltaan on mahdollista osallistua sekä läsnä että Teamsin kautta. Jäsenille toimitetaan tarkemmat osallistumistiedot sähköpostitse.

Tarjolla Glögiä ja pipareita.

Esiintyjäesittelyt

Jorma Luhta on oululainen luontokuvaukseen erikoistunut palkittu valokuvaaja ja kirjailija.

Uusimmassa Tunturipöllö-kirjassaan Luhta kertoo kohtaamisista uhanalaisen linnun kanssa. Kirjan kuvat ovat Jorma Luhdan ja hänen kollegansa Markus Varesvuon. Värikkäästä tekstistä vastaa Luhta. (2022)

Jorma luhta on tuottanut useita valokuvateoksia, joista tunnetuimmat ovat Kurkimaa (1980), Metson kuolema ja Aapaa (1987), Tansseja aavalla (1994), Metsola (2001), Tähtiyöt (2009) sekä Vaeltajat (2014). Luhta kirjoittaa itse teostensa usein puolifiktiiviset, tarinanomaiset tekstit ja on myös suunnitellut monien teostensa ulkoasun.

Luhdan valokuvanäyttely The Magic Forest on kiertänyt Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Keski-Euroopassa. Muita tärkeitä yksityisnäyttelyjä ovat muun muassa Kurjet eivät palaa (1973), Kuukkelimetsä (1982), Tansseja aavalla (1991) sekä Sininen kausi (1993).

Markku Välitalo on harrastanut kuvausta monipuolisesti 70-luvulta lähtien. Polkuun hän liittyi vuonna -99.

Suomen ja vallankin Markun mökkipaikkakunnan, Posion luonto on lähellä sydäntä. Kuvaamisen lisäksi kirjoittaminen on toinen Markun mieliharrastuksista. Markku koostaa mielellään multivisio-ohjelmia, joissa kuvallista kerrontaa kuljettaa eteenpäin luettu teksti ja musiikki.

Häneltä ilmestyi tarinallinen luontokuvakirja, Hiljaisilla havumailla (2020).

Katso esittely ja kuvamaistiaiset: polku.net/markkuva

Kuvat:
Tunturipöllö, Jorma Luhta
Aapaa suokuva, Jorma Luhta
Talvimetsä, Markku Välitalo

 

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku