Pohjoisen Luontokuvaajat ry
9
elo
2023

Polku avaa luontokuvanäyttelyn Lintulammenpuistoon 13.8.

Pohjoisen Luontokuvaajat POLKU ry tuo Eläinpotretit luontopolulla -valokuvanäyttelyn Lintulammenpuistoon Ouluun. Avajaisia vietetään sunnuntaina 13.8.2023 alkaen klo 14. Tervetuloa!

Ohjelmassa on avauspuhe ja kuvaajahaastatteluita. Soivan Siili  esittää lauluja HANNUN ELÄINLAPSET -esityksestä sisältäen Hannu Hautalan luontokuvia. Polku ry:n kuvaajia tavattavissa.

Lintulampea kiertävän vehreän havupeitteisen metsäpolun varrelta löydät 30 kiehtovaa eläinaiheista taulua. Reitin pituus on noin 1 km. Pohjois-Suomen eläimistä ja hyönteistä koostuva ulkoilmanäyttely on ilmainen ja kaikille avoin 13.8. – 9.9.2023. – Uskomme tämän tyyppisen näyttelyn kiinnostavan kaikenikäisiä ihmisiä, myös heitä, jotka eivät perinteisessä näyttelyssä tulisi käyneeksi. Valokuvanäyttelyyn voi tutustua ulkoilun lomassa lähiluonnosta nauttien, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Sari Karhu.

Näyttely on helposti saavutettava ja esteetön. Lintulampi sijaitsee vain 3 km päässä Oulun ydinkeskustasta. Ota omat eväät matkaan ja lähde retkelle lähiluontoon. Nuotiopaikalla grillausmahdollisuus.

Ajo-ohje: Parhaiten perille löydät laittamalla karttasovellukseen osoitteeksi Sorsatie 29. Avajaispaikka (kuntoilukumpu) ja grillikatos löytyvät Höyhtyän puoleisen lammen rannalta. Autolla saapuvat voivat jättää auton lähikatujen varrelle tai esim. urheilukeskuksen parkkipaikalle (Kaislakuja).

Lähiluonto tarjoaa paljon kuvattavaa

Näyttely avaa hyvin sitä, kuinka paljon kuvattavaa myös aivan kaupungin välittömästä läheisyydestä voi löytää. Potrettikuvissa vehreän metsämaiseman keskellä esiintyvät muun muassa hirvi, metso, sisiliskot ja neitoperhonen.

– Kuvauskohteet löytyvät usein yllättävänkin läheltä. Luontokuvaajat havainnoivat ja dokumentoivat ympäristöä kamerallaan. Haluamme näyttelyn myötä tuoda esille lähiluonnon kauneutta, ainutlaatuisuutta ja merkitystä, jatkaa Karhu.

Lähiluonnolla on tutkitusti myös positiivisia terveysvaikutuksia. Luonto tuo hyvää oloa ihmisille, ihan jo pelkästään luontokuvan katsominen.

Polku kokeilee uutta ja laittaa hyvän kiertämään kestävällä ulkoilmailmanäyttelyllä

Näyttelyllä on tarkoitus tuoda luonnonkuvaamista tutuksi uudella tavalla. Idea ulkoilmanäyttelystä syntyi noin vuosi sitten ja Finnfoton myöntämä apuraha mahdollisti toteutuksen.– Polku ei ole aiemmin vastaavaa toteuttanut, joten mahtavaa ja hieman jännittävääkin päästä toteuttamaan tällainen erilainen näyttelykokemus luonnonhelmassa. Näyttelyssä on helppo piipahtaa vaikkapa työpäivän päätteeksi lenkkeilyn merkeissä ja ottaa samalla lähiluonto haltuun, kertoo näyttelykuraattori ja valokuvaaja Tanja Haussalo.

Ekologisesti kestävää ratkaisua on haettu materiaalivalinnalla ja näyttelyn kierrätyksellä. Näyttelykuvat on painettu säänkestävälle alumiinikomposiittilevyille, jotka ovat kooltaan 100 cm x 67 cm ja 67 cm x 45 cm.

Lintulammen jälkeen näyttelyä on tarkoitus kierrättää ja pystyttää se uuteen luontokohteeseen.– Mikäli jollain luontopolkua ylläpitävällä taholla herää kiinnostus näyttelyä kohtaan, niin ottakaa yhteyttä Polkuun, teemme mielellämme yhteistyötä. Seuraava kohde näyttelylle on Markkuun luontopolku Tyrnävällä, Haussalo kertoo.

– Potrettikuvien valinnassa tavoittelimme ystävällistä ja lempeää kokonaisuutta. Halusimme laadukkaisiin kuviin mukaan mahdollisimman paljon myös eri eläinlajeja, kertoo näyttelyn toinen kuratoija, valokuvaaja ja graafikko Sami Säily.

– Olisi mukavaa, että asukkaat, päiväkodit, alakoulut, palvelutalot ja ikäihmiset ottaisivat tämän ulkoilu- ja vierailukohteekseen. Näyttelyretkeä voi pitää esimerkiksi leikkimielisenä lajintunnistamistestinä, Haussalo vinkkaa.

Näyttely koostuu 37:stä eri Suomen luonnossa esiintyvästä eläin- tai hyönteislajista.Kuvia on yhteensä 25:lta Pohjoisen luontokuvaajat ry:n jäseneltä.

Pohjoisen Luontokuvaajat Polku ry täyttää pian 30 vuotta

Polku on virkeä yli 160 luontokuvaajan yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta arvokkaasta pohjoisesta luonnosta, yhdistää harrastajia, sekä kouluttaa ja opastaa kehittymään valokuvausharrastuksessa. Oulussa vuonna 1994 perustettu yhdistys täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Tietoa yhdistyksestä ja sen jäsenistä polku.net

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn, luontokuvaukseen ja lähiluontoon!

Pohjoisen Luontokuvaajat POLKU ry

Eläinpotretit luontopolulla -näyttelyluettelo

 1. Peukaloinen -Timo Mylläri
 2. Viiksitimali – Sari KarhuHaarapääsky – Leila SiltanenLapintiainen – Inkeri VälitaloMetsämyyrä – Markku Välitalo
 3. Ruskosammakko – Tuulikki Korhonen
 4. Merikotka – Jari Peltomäki
 5. Maakotka – Mikko Oivukka
 6. Pohjantikka – Sari Ilo
 7. Metso – Pekka Lilja
 8. Kuukkeli – Mikko Silvola
 9. Neitoperhonen – Tuulikki Korhonen
 10. Tarhamehiläisiä ja mantuloiskimalainen – Leila SiltanenRitariperhonen – Mirja KiveläMustatäplähiipijä – Sari OllilaNokkosperhonen – Sami Säily
 11. Pihaharsokorento – Keijo Laitala
 12. Siili – Sari Karhu
 13. Sudenkorento – Erkki Alasaarela
 14. Sisiliskot – Markku Välitalo
 15. Hirvi – Anne Keskivinkka
 16. Poro – Sirpa Kuusela
 17. Poron vasa – Esa Pekka Isomursu
 18. Karhut – Eerik Lehto
 19. Susi – Tanja Haussalo
 20. Ahma – Sami Säily
 21. Ilves – Tanja Haussalo
 22. Huuhkaja – Timo Mylläri
 23. Helmipöllö – Johanna Holma
 24. Näätä – Eija Kujansuu
 25. Kettu – Johanna Holma
 26. Orava – Ari Turunen
 27. Metsäjänis – Eija Kujansuu
 28. Laulujoutsen – Mikko Oivukka
 29. Riekko – Sirpa Kuusela
 30. Suokukko – Mika Vähä

Kuvat:
Hirvi, kuvaaja Anne KeskivinkkaMerikotka, kuvaaja Jari PeltomäkiMetsämyyrä, kuvaaja Markku Välitalo
Soiva Siili, kuvaaja Jaani Föhr

 

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku