Pohjoisen Luontokuvaajat ry
10
kesä
2023

Sen on täytynyt tulla tänne tänään -kesänäyttely

10.06.2023 

Muhoksen ja Tyrnävän rajalla paloi heinäkuussa 2020 noin 250 hehtaaria metsää, joka on erittäin suuri metsäpalo Suomessa. Markkuun luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisessa on esillä valokuvaaja Saara Poudan ja kuvataiteilija Anna Haanpää-Vesenterän teoksia.

Paikka: Markkuun luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloinen, Ängeslevän Ylipääntie 6, 91800 Tyrnävä

Avajaiset LAUANTAINA 10. KESÄKUUTA 2023 KLO 13  – 16

Tapahtuman järjestää Markkuun Seudun Kyläyhdistys Ry

Näyttely on nähtävissä heinäkuun loppuun asti.

Tiedossa olevat aukioloajat:

maanantaisin klo 13 – 15
sunnuntait 2., 9. ja 16.7. klo 13 – 15 ja tiistai 13.6. klo 14 – 16
Samaan aikaan on pihalla on myös nukketeatteriesitys

Tarkemmista aukioloajoista ilmoitetaan erikseen muun muassa Markkuun Seudun Kyläyhdistyksen verkkosivuilla markkuu.fi

Sen on täytynyt tulla tänne tänään -kesänäyttely

 Muhoksen ja Tyrnävän rajalla paloi heinäkuussa 2020 noin 250 hehtaaria metsää, joka on erittäin suuri metsäpalo Suomessa. Markkuun luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisesta paloalueelle on noin 7 km matka.

Palanut metsä on aluksi karu ja luonnottoman äänetön. Luonto ikään kuin puntaroi tilannetta – vetää henkeä, mutta kuollut se ei ole. Muurahaiset palaavat maanalaisista käytävistään pian näkyen vaaleina hiekkakasoina mustalla kuntalla. Jos on onnekas, voi kuulla kaskikeijujen lennoston saapumisen palaneiden koivujen rungoille, sieniä alkaa putkahdella. Luonto palaa pala palalta – ”sen on täytynyt tulla tänne tänään”.

Valokuvaaja Saara Poudan henkilökuvissa ympäröivä luonto ja henkilö samaistuvat. Kuvat kertovat voimasta, toivosta, odotuksesta ja ilosta. Valokuvat on kuvattu palon jälkeen syyskuussa, kun palossa kärventyneet neulaset satoivat maahan kullaten synkän kuntan, ja sitten, kun valkoinen sade muutti maiseman viivakoodiksi.

Samaan aikaan toisaalla kuvataiteilija Anna Haanpää-Vesenterä alkoi luomaan kummia tyyppejä ja metsänväkeä, joilla on hitunen palaneen metsän keijujen taikapölyä jaloissaan. Syntyi prinssejä ja saappaissaan kulkevia lintuja. Kaikkeahan ei tarvitse nähdä, keijujen kosketuksen voi tuntea.

Näyttelyn avaa lauantaina 10.6. klo 13 taidemaalaari, maestro Hannu Lukin jutustellen luonnosta ja taiteesta. Näyttelyn taiteilijat ovat paikalla kertomassa töistään. Tarjolla on pientä avajaistarjottavaa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Se on esillä luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisessa heinäkuun loppuun asti. Tarkemmista aukioloajoista ilmoitetaan erikseen muun muassa Markkuun Seudun Kyläyhdistyksen fb-sivuilla, seuraa ilmoittelua! Aukioloajoista voi kysyä myös: Marika Laurila p. 040 560 9785 tai Riina Rahkila p. 040 7550110.

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku