Pohjoisen Luontokuvaajat ry
3
maalis
2024

Viisi valovoimaista ja tunnettua luontokuvaajaa esiintyy Oulussa 24.3.

Luontokuvien ystäviä hemmotellaan maaliskuun lopulla, kun viisi erittäin valovoimaista ja tunnettua luontokuvaajaa esittää valokuviaan Oulussa. Kulttuuritalo Valveella esiintyvät 24.3.2024 Patrick Degerman, Kerttu Kotakorpi, Jorma Luhta, Ari-Matti Nikula ja Taru Rantala.

Tapahtuma sopii kaikille luonnosta ja luontokuvauksesta kiinnostuneille.

Tapahtuman järjestää 30 vuotta täyttävä Pohjoisen Luontokuvaajat Polku ry.

− Luontokuvaus on pohjoisessa virkeää ja harrastajien määrä kasvaa jatkuvasti. Oulussa ei kuitenkaan ole viime aikoina ollut isolle yleisölle suunnattua luontokuvatapahtumaa. Juhlavuotemme on oiva ajankohta järjestää sellainen ja juhlistaa siten pohjoista luontokuvausta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Sari Karhu.

Kyseessä on ainutlaatuinen ”harvoin tarjolla” tilaisuus.

− Olemme todella tyytyväisiä, että saimme näin kovatasoisen kaartin toivottuja ja mielenkiintoisia esiintyjiä juhlatapahtumaan, jatkaa Karhu tyytyväisenä.

Suomalaisen luontokuvauksen parhaimmistoa

Esitysten kuvakavalkadit kuljettavat katsojat oman pihan lähiluonnosta Antarktikseen, luovista luontokuvista, maisema-, kasvi-, lintu-  ja nisäkäskuviin. Esiintyjissä on palkittuja kuvaajia, kirjailijoita ja puhujia.

Tapahtuma alkaa sunnuntaina 24.3. klo 10. Ensimmäinen esiintyjä on Ari-Matti Nikula, jota voidaan pitää luovan luontokuvauksen edelläkävijänä Suomessa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja esim. Vuoden Luontokuva 2023 kilpailun nisäkkäät -sarjan. Ari-Matin lintukuva koristaa myös Luontokuvien lumoa -tapahtumajulistetta. Nikula on Pohjoisen Luontokuvaajien jäsen.

Nikulan jälkeen esiintyy Suomessa ja Ruotsissa Vuoden 2024 puhujaksi valittu ja televisiostakin tuttu löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman. Pata tietää, että silmät jäätyvät kiinni, kun ottaa selfien 63 asteen pakkasessa ja myrskytuulessa vuoren huipulla. Hän on kirjaimellisesti käynyt maailman äärissä, kiivennyt yli 200 vuorelle, kirjoittanut kirjoja ja tehnyt dokumenttielokuvia Discoverylle. Oulussa Pata vie kuulijat Arktiksesta Antartikseen kertoen samalla valokuvauksesta äärimmäisissä olosuhteissa.

Lounastauon jälkeen klo 13 on esiintymisvuorossa pitkän uran tv-uutisten meteorologina tehnyt Kerttu Kotakorpi. Hänelle luonnossa liikkuminen ja sen kuvaaminen ovat suuria intohimoja. Kotakorpi uskoo, että kauniilla kuvilla ja luontoon tutustumalla voi innostaa muitakin puolustamaan ainutlaatuista pohjoista luontoamme. Kotakorven valokuvia on Minun luontoni -kirjassa. Parhaillaan hän työstää sarjaa ilmastonmuutokseen liittyen.

Oulun Halosenniemessä asuva Jorma Luhta on paitsi taitava valokuvaaja niin myös palkittu kirjailija ja tykätty tarinankertoja. Luhta ei koskaan astu moottorikulkuneuvoon tiettömässä luonnossa vaan kulkee mieluiten suurilla soilla ja syrjäisissä erämaissa laukaisuvalmis kamera kädessään. Häneltä ilmestyi vuonna 2022 Tunturipöllö -kirja. Oulussa hänen esityksensä kantaa nimeä kolme sarjaa.

Taru Rantala tuli suuremman yleisön tietoisuuteen voitettuaan ensimmäisenä naisena Vuoden Luontokuvakilpailun v. 2018 kuvallaan kissankellosta. Tunnusomaisena piirteenä Rantalan kuvissa on pyöreät bokeh-pallot, pehmeys, sävykkäät värimaailmat ja taianomaisuus. Kohteena ovat yleensä kasvit, yksityiskohdat ja myös abstraktit näkymät. Rantala on Pohjoisen Luontokuvaajien jäsen.

Tutustu tarkemmin esiintyjiin ja ohjelmaan polku.net -verkkosivulla.

Liput.
Tapahtuman verkkosivulta löytyy myös linkit lipunmyyntiin.

Kirjamyyntiä, tuote-esittelyitä ja kahvila-ravintolan palvelut

Esitysten välillä on 15 minuutin tekniset tauot ja yksi pidempi tunnin mittainen tauko. Osalla esiintyjistämme on mukanaan myytäviä kirjoja, joten käteistä kannattaa varata mukaan.

Valveen lämpiössä kameroita ja valokuvaustarvikkeita esittelevät Fotonordic, Foka Oy ja Rajala. Kahvila-ravintola Paljetti on avoinna koko tapahtuman ajan.

Pohjoisen Luontokuvaajat Polku ry perustettiin vuonna 1994 Oulussa

Polku on virkeä yli 170 luontokuvaajan yhdistys, joka sai alkunsa Oulussa vuonna 1994.

Juhlatapahtuman paikkavalinnassa on historiaan siipien havinaa, sillä yhdistyksen perustamiskokous pidettiin aikoinaan 30 vuotta sitten Nukulla eli nykyisellä Valveella, jossa tapahtuma nyt pidetään.

Yhdistyksen tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta arvokkaasta pohjoisesta luonnosta, yhdistää harrastajia, sekä kouluttaa ja opastaa kehittymään valokuvausharrastuksessa.

− Yhdistyksemme tavoitteena on tuoda esiin pohjoista luontoa ja luontokuvausta. Haluamme innostaa kaikkia suomalaisia tarkkailemaan luontoa ja valokuvaamaan sitä. Luontokuvaajien ja -valokuvien kautta tuomme samalla esille arvokkaan monimuotoisen Suomen luonnon merkitystä ja luonnonsuojelun tärkeyttä, kertoo puheenjohtaja Sari Karhu

Juhlatapahtuman sanoma on ”valokuvausta pohjoisen luonnon puolesta.”

Tapahtuman toteutukseen on saatu Finnfoton avustus.

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku