Pohjoisen Luontokuvaajat ry
2
loka
2022

Vuoden Luontokuva 2022 tapahtuma Liminganlahdella – tervetuloa!

Pohjoisen Luontokuvaajat ry järjestää Vuoden Luontokuva 2022 -gaalan satelliittitapahtuman Liminganlahden luontokeskuksessa lauantaina 22.10.2022.

Vuoden Luontokuva 2022 on vuoden merkittävin kotimainen luontokuvatapahtuma. Pohjoisen Luontokuvaajat Polku ry järjestää Liminganlahden luontokeskuksessa Gaalan satelliittitapahtuman lauantaina 22.10.2022 klo 12 – 18.  Livestriimin liput ovat nyt ostettavissa. Luontokeskukseen ja sen aulan esittelyihin on kaikilla vapaa pääsy.

Pohjoisen Luontokuvaajilla eli Polulla on jo pitkät perinteet vuoden luontokuvatapahtuman järjestämisestä pohjoisessa, mutta aiemmin se on tapahtunut varsinaisen päätapahtuman jälkeen tallenteena. Ensimmäistä kertaa historiassa pääsemme jännittämään palkintogaalaa ja näkemään esiintyjät samanaikaisesti Espoon Haltian päätapahtumasta. Jännitettävää riittää siinäkin mielessä, että finalistien joukossa on kymmenen Polun jäsentä.

Ennen palkintojen jakoa Gaalassa nähdään upeita kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä, mm. Sony Europe Imaging Ambassador Melissa Schäfer arktisilla Huippuvuorten kuvillaan, liito-oravakuvistaan tunnettu Benjam Pöntinen sekä luontokuvaaja Sami Säily esityksellään Kaunista valoa ja luontoa kulttuurimaisemassa.

Säily on Pohjoisen Luontokuvaajien jäsen. Hänen esitys ja haastattelu nähdään livenä Limiganlahdella, josta se striimataan päätapahtumaan.  Säilyn esitys kuljettaa katsojan Oulujärven etelärannalle Kainuuseen, Paltaniemen kylään.

Liput

Livestriimin liput maksavat 15 euroa ja ne oikeuttavat seuraamaan tapahtumaa Liminganlahden luontokeskuksen auditoriossa ja isolta valkokankaalta noin klo 12.50 -18.  Ohjelma sisältää väliaikoja, jolloin voi tutustua aulan esittelijöihin, näyttelyihin, nauttia kahvila-ravintolan tarjonnasta tai piipahtaa vaikkapa lintutornissa tai luontopolulla.

Vuoden luontokuva 2022 finalistit ja Gaalan alustava ohjelma

Linkki lipun ostoon: https://forms.gle/GkDV4pJBxYHZPysN7

Liminganlahden luontokeskuksen aulaan on kaikilla vapaa pääsy. Luontokeskuksen ovet aukeavat klo 10. Kahvila-ravintolan palvelut ovat käytettävissä ja lounas tarjolla klo 11 – 15.

Tuotteitaan aulaan tulevat esittelemään klo 12 alkaen:

  • Fotofennica
  • Fotonordic
  • Foka Oy -Laowa makro-objektiivit
  • Petri Puurunen -luontokuvauksen kuvauskurssit
  • Finnature & Olympus
  • Markku Välitalo Hiljaisilla havumailla -kirjamyynti

Luontokeskuksen kehutussa Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyssä tutustutaan vuoden kulkuun lintujen näkökulmasta. Päänäyttelyn lisäksi luontokeskuksessa on taitelija Leila Tanskasen Lepotilainen elämä -näyttely.

Liminganlahti on Euroopan merkittävimpiä lintukosteikkoja ja erinomainen lapsiperheiden retkikohde.
Liminganlahden luontokeskus sijaitsee osoitteessa Rantakurvi 6, Liminka.


Tervetuloa kauniiden luontokuvien äärelle!

 

Pohjoisen luontokuvaajat Polku ry

Polku – Pohjoisen Luontokuvaajat ry on vuonna 1994 perustettu luonnonvalokuvaajien yhteisö. Polun tarkoituksena on edistää pohjoissuomalaisen luonnon tunnettavuutta ja luontokuvausta sekä toimia kuvaajien välisenä yhdyssiteenä.

Polun toiminnassa on mukana niin luontokuvauksen ammattilaisia ja aktiiviharrastajia kuin myös luontokuvausta vasta aloittelevia. Jäseniä on noin 140, joista kaukaisin Pohjois-Norjasta. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu.

Polku liittyi Suomen Luonnonvalokuvaajiin ensimmäisenä yhdistysjäsenenä vuonna 2014. 

Edistämme jäsenistömme luontokuvausosaamista koulutuksella ja jäsenilloissa. Luomme yhteisöllisyyttä ja innostusta tapaamisissa, retkillä, kuvakilpailujen, näyttelyiden ja yhteistyön avulla. 

”Emme koe luontokuvausta pelkästään harrastuksena, vaan myös luonnonsuojelu- ja kulttuurityönä. Taltioimme Suomen ainutlaatuista ja arvokasta luontoa pyrkimyksenä vaikuttaa luontoarvojen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.” kertoo puheenjohtaja Martti Elsilä.

Suomen Luonnonvalokuvaajat

Henkilökuvassa Sami Säily
Tapahtuman ja Vuoden luontokuvat -kirjan kansikuva: Kristiina Johansson, Pohjoisen Luontokuvaajat ry jäsen
Hiljaisilla havumailla kirjan kansikuva: Markku Välitalo, Pohjoisen Luontokuvaajat ry jäsen

 

Jaa somessa
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Sisältö on suojattu !!
Unohtunut salasana? Pyydä uusi salasana tästä.

Ei vielä jäsenyyttä?

Jäsenhaku