Raimo Hämeenaho 29.10.2019

Perinteinen Norjan reissu heinäkuun eka viikolla suuntautui Oulusta pohjoiseen. Ford-Hymer kyyti vei ensin Inarinjärvelle ja Siidaan ihastelemaan upeita näyttelyitä. Inarista Kaamasentietä Norjaan. Ajoimme Näätämönjoenvartta Norjan Neiden Fessbukta mahtavan putouksen parkille yöpymään. Kuvasimme putouksen upeita kuohuja ja seurasimme kalastajia lohien pyynnissä. Kosken ja sillan alapuolella oli Suomalaisia perhokalastajia. He saivat kalan ja yllättäin antoivat sen meille. Kala olikin ei- toivottu Venäjänlohi, jotka kaikki pitäisi saada pois pilaamasta Norjan alkuperäistä lohikantaa. Kala oli kuitenkin hyvä syöntikala ja runsaasti mätiä. Kyllä maistui meille .

Matka jatkui Kirkkoniemeen ja siellä sotamuseoon. Silmäilimme myös Kirkkoniemen kaupunkia. Sitten tulimme Bugoynes Pykeija Kveenien Suomalaisyhdyskuntaan. Tutustuimme meren syleilyssä olevaan kaupunkiin kuvaten näkymiä. Matka eteni Varanginvuonolle Ekkeröyn lintuvuorelle. Pikkukajavat olivat poikkeuksellisesti jo ehtineet hautoa munansa ja saattaa poikasensa lentoon ja merelle ruokailemaan. Normaalisti pesinnät ovat tapahtuneet heinäkuun puolella. 

Ajelimme sitten Båtsfjord Paattivuonon kaupunkiin ja sehän oli yllättävän suuri merellinen kaupunki. Sitten usvaisessa vesitihkuisessa kelissä kohden Berlevågin kaupunkia. 18 km ennen kaupunkia on tosi upeat näkymät Kongsfjorden meren aallot ja kuohut. Siitä vähän eteenpäin avautuu tosi mahtava näkymä Sandfjorden hiekkarannoille. Sandfjorden rantakivikoille oli ajautunut kookas ryhävalas . Sitä syömässä kävi runsaasti merikotkia , lokkeja ja kettuja. Sinne mieli haluaa palata ja suosittelen muillekin matkaa Berlevågiin.

KLIKKAA KUVAA ISOMMAKSI

Neiden Fessbukta

 

Neiden- joen lohenkalastajat. Tuli ei- toivottu Venäjänlohi.

 

Kirkkoniemen sotamuseo

 

Bygøynes- Pykeijan Kveenit, suomalaisyhdyskunta

 

Ekkerøyn lintuvuori- pikkukajavayhdyskunta

 

Båtsfjordin satama ja kaupunki

 

Kongsfjordin upeat tyrskyt

 

Sandfjordin rantaan ajautunut ryhävalas kotkien ruokana 

 

Makupalat > Makupalat 2019 > Matkalla Norjassa
backtotop